MilenniuM Community  
Go Back   MilenniuM Community > Gaming > SilkRoad

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 11-22-2009, 07:38 AM   #1
eXe
Senior Member

eXe's Avatar

Send a message via Yahoo to eXe
Default Ce Este SilkRoad ?

Descriere Generala - SilkRoad™ -

Gen: MMORPG

Developer: Joymax Co.

Publisher: Joymax Co.

Anul Aparitiei: 2004

Compatibilitate: PC - Windows XP

Multiplayer: Exclusiv

Website: SilkRoad Online

Descriere joc - SilkRoad™ -

Povestea in jurul careia se desfasoara jocul sus-numit se refera la Drumul Matasii, care lega in vremuri demult apuse (atat de demult ca singurul lucru ramas cat de cat din cartile de istorie e doar numele jocului) Asia de Europa. Aparut in 2006, jocul pare a fi la inceput o clona foarte reusita de Lineage, insa trasatura care face din Silkroad un joc mai bun decat atat de apreciatul Lineage este faptul ca este GRATIS. Exact, fara taxa de caracter sau user, fara sa platesti pentru downloadarea clientului, Silkroad este in totalitate un joc gratuit. Odata instalat jocul si odata trecut procesul de update, utilizatorul va purcede la crearea personajului. Jucatorul are de ales intre mai multe tipuri de personaje, toate apartinand continentului asiatic, si arma aferenta fiecaruia. Interesant de remarcat este faptul ca, desi initial alegi o proeficienta intr-un anumit stil de lupta cu arma, pe parcursul jocului jucatorul se va putea dezvolta multilateral, ajungand sa fie expert atat cu arcul, sabia, sulita, cat si cu arme mult mai exotice decat acestea. Sa nu credeti ca gama destul de ingusta de caractere ar putea transforma universul Silkroad intr-un univers de nivele diferite, existand o multitudine de armuri si bijuterii ce ajuta atat la apararea personajului cat si la crearea unui personaj unic pentru fiecare jucator.

Levele , Xp :

Atingerea unui nivel 2,3,70 etc se realizeaza in doua moduri arhicunoscute: ciopartind populatia monstrilor prezenti in joc si prin rezolvarea de quest-uri care in general se lasa tot cu... ciopartirea populatiei monstrilor prezenti in joc. Odata atins un nou nivel, jucatorului i se adauga cate un punct la putere si inteligenta (echivalentul viata/mana) si 3 puncte ce pot fi impartite dupa placul fiecaruia. Adaugam acestor puncte alte 7 (sper sa nu ma insel) care pot fi impartite diverselor skill-uri si magii de care dispune jucatorul. Un lucru interesant este faptul ca, odata cu uciderea unui anumit numar de monstri (sau unui singur monstru mai puternic, de obicei cu denumirea generala de "champion"), jucatorul primeste puncte pentru skill-uri si magii fara a fi nevoit neaparat sa creasca in nivel. De aici si pana la un jucator de level 13 cu o lovitura care face 1000 damage, mai e doar putin. Si daca asta nu este destul, fiecare jucator are un "Berserker mode", care odata completat (kills=berserker points) il transforma intr-un fel de demon rosu care, sacrificandu-si o parte din aparare isi dubleaza viteza si atacul. (un atac de 300 dublat, si-un monstru cu 900 hp=level up!). Cu siguranta majoritatea jucatorilor de mmorpg-uri adora sau displace notiunea de "player versus player". In Silkroad decizia este lasata la indemana personajului, neexistand servere de un gen sau altul. Vrei pvp? Iti cumperi o manta -"cloak"- si cauti pe unul cu manta diferita pentru a-l casapi. Vrei sa ataci pe cineva fara manta? Nu poti! Si astfel, simplu si elegant (desi cloak-urile respective arata destul de haios in joc) s-a rezolvat problema pvp. Nu vrei sa fii lovit? Scoate-ti mantaua. Un sfat insa... pentru a da jos respectivul articol vestimentar este nevoie de timp.. timp in care nu veti putea intreprinde nici o actiune.

Multiplayer - Party

Sa vorbim putin si despre notiunea de party, grup, adunare de useri sau cum mai vreti sa-i spuneti. Bineinteles ca in Silkroad veti putea explora vastul univers si intr-un grup de cativa prieteni. Experienta poate fi impartita la intregul grup sau nu... la fel si item-urile. Si fiindca vorbeam de doi samurai si-un roman, acela este grupul meu de prieteni. Ne-am cunoscut in Silkroad pe cand eram fiecare Level 1 sau 2 si de atunci suntem nedespartiti. Am trecut prin multe aventuri impreuna, calatorind pe spatele cailor pana in cele mai indepartate colturi ale lumii, infruntand uriasi, balauri, tigri, fantome si cate si mai cate (intr-adevar Silkroad e un joc cu FOARTE multe tipuri de inamici). Am rezolvat quest-uri, am murit in moduri stupide sau pur si simplu am stat la taclale. Toate aceste lucruri fac din Silkroad un joc extrem de indragit in care un personaj de genul "luptatorul singuratic".. pur si simplu nu stie ce pierde

"Raid-uri" - Grafica

Aceasta este partea finala a review-ului meu. Observati ca nu am vorbit mai deloc despre grafica sau bug-uri. Nu pentru ca bug-uri n-ar exista sau grafica ar fi stearsa ci fiindca intr-un asemenea joc e usor sa treci cu parerea micile inconveniente. Grafica este excelenta, pentru un asemenea joc, un calculator de viteza medie sau chiar mica reusind cu brio sa redea unele dintre cele mai frumoase peisaje vazute vreodata mmorpg. Singurele doua bug-uri majore gasite de mine se refera tot la grafica... mai precis la motorul jocului, pe care nu-l intereseaza ca personajul tau e pana peste cap intr-un lac.. lasandu-l sa se odihneasca linistit fara a se pune macar o clipa problema inecului. Adaugam la asta si usoarele impotmoliri ale personajului si uneori Silkroad poate deveni chiar enervant. AI-ul nu-i nici prost dar nici nu exceleaza ca inteligenta reusind de multe ori sa curme prematur viata plina de bucurii a personajului dumneavoastra.

eXe is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules